بهینه سازی سلامت گله های طیور .
نویسنده:
ژاک دوویت
مترجم:
ریمامرشد،مهلا آرین پور، آرش قلیان چی لنگرودی، حسین حسینی
سال نشر:
1403
صفحه:
544
نوبت چاپ:
1

 مقدمه مترجمین/ 21

مقدمه/ 23

بخش اول: شناخت بیماری‎های عفونی طیور/ 23

بخش دوم: پیش‎گیری از بیماری‎ها در طیور/ 24

بخش سوم: ارتقاء سلامت طیور در بخش‎های مختلف تولید طیور/25

بخش اول: شناخت بیماری‎های عفونی در طیور/ 27

فصل اول: شناخت زیست‎شناسی مولکولی ویروس‎های پرندگان و نقش آن‎ها در سلامت طیور/ 29

1- مقدمه/ 29

2- ویروس‎های پوشش‎دار و غیر پوشش‎دار/ 30

3- کپسیدهای ویروسی و تعامل ویروس با سلول میزبان/ 33

3-1- پروتئین VP2 ویروس بیماری بورس عفونی /34

3-2- پروتئین کپسید ϭC اُرتورئوویروس پرندگان/ 36

3-3- پروتئین‎های هگزون و فیبر آدنوویروس‎ ماکیان/ 37

4- گلیکوپروتئین‎های ویروسی/ 38

4-1- هماگلوتینین و نورآمینیداز ویروس‎های آنفلوانزا /39

4-2- پروتئین‎های هماگلوتینین-نورآمینیداز و فیوژن پارامیکسوویروس‎های پرندگان /42

4-3- پروتئین S1 ویروس برونشیت عفونی/ 44

4-4- گلیکوپروتئین‎های ویروس لارنگوتراکئیت عفونی/ 46

5- جهش در ویروس‎های طیور: نوترکیبی/ 47

5-1- نوترکیبی در واریانت‎های ویروس برونشیت عفونی و کوروناویروس بوقلمون /49

5-2- نوترکیبی بین سویه‎ های واکسن و وحشی ویروس لارنگوتراکئیت عفونی /50

5-3- الحاق ویروس رتیکولواندوتلیوز به داخل ویروس آبله ماکیان/ 51

6- جهش ویروس‎های طیور: بازآرایی/ 52

6-1- بازآرایی ویروس بیماری بورس عفونی /55

6-2- بازآرایی رئوویروس‎های پرندگان/ 56

7- نتیجه گیری 57

8- جستجوی اطلاعات بیشتر /59

8-2- مجلات کلیدی /59

8-3- انجمن ‎ها و سازمان‎ها /59

9- ‎منابع /60

فصل دوم: پیشرفت‎هایی در درک بیماری‎های باکتریایی طیور: چالش‎ها و چشم اندازها /71

1- مقدمه/ 71

2- شناسایی و تعیین تیپ /73

3- همه ‎گیرشناسی/ 77

4- بیماری زایی/ 82

5- پیش‎گیری بیماری با واکسیناسیون/ 86

6- روندهای پژوهش در آینده/ 93

7- منابع/ 94

فصل سوم: پیشرفت‎هایی‎ در شناخت عفونت‎های انگلی طیور: تک‎یاخته و جرب قرمز/ 113

1- مقدمه/ 113

2-گونه ‎های آیمریا: کوکسیدیوز /114

2-1- جمعیت‎های هدف، وقوع و ارتباط اقتصادی /114

2-2- تعامل میزبان-پاتوژن/ 115

2-2-1- نشانه ‎های بالینی و کالبدگشایی/ 115

2-2-2- پاسخ‎های ایمنی میزبان/ 117

2-2-3- تأثیر بر دیس‎بیوز روده /118

2-3- پویایی جمعیت آیمریا/119

2-4- روش‎های کنونی تشخیص آیمریا /120

2-5- روش‎های کنونی کنترل آیمریا/ 122

2-6- چالش ها و نتایج /124

3- هیستوموناس مله‎آگریدیس: هیستومونیاز/ 124

3-1- جمعیت‎ های هدف، وقوع و ارتباط اقتصادی/ 124

3-2- تعامل میزبان-پاتوژن/ 125

3-2-1- نشانه ‎ های بالینی و کالبدگشایی /125

3-2-2- پاسخ های ایمنی میزبان/ 126

3-2-3- تأثیر بر دیس‎بیوز روده/ 128

3-3- پویایی‎ جمعیت هیستوموناس مله‎آگریدیس/ 128

3-3-1- مطالعات مولکولی هیستومونادها/ژنوتیپ‎ها و تفاوت نشانه‎ های بالینی و کالبدگشایی/ 128

3-3-2- ورود به گله و الگوهای انتقال /129

3-4- روش‎های کنونی تشخیص هیستوموناس مله آگریدیس/ 130

3-4-1- نظارت بر گله ها /132

3-5- روش‎های کنونی کنترل هیستوموناس مله آگریدیس/ 133

3-5-1- محدودیت‎ های پیش‎گیری و درمان کنونی/ 133

3-6- راهکارهای تجربی اخیر در کنترل هیستوموناس مله آگریدیس/ 133

3-6-1- مشتقات گیاهی/ 133

3-6-2- واکسیناسیون از جمله اطلاعات مرتبط با پاسخ ایمنی پس از واکسیناسیون/ 134

3-7- چالش‎ها و نتایج /135

4- درمانیسوس گالینه: جرب قرمز طیور/ 136

4-1- جمعیت ها هدف، وقوع و ارتباط اقتصادی/ 136

4-2- تعامل‎ میزبان-پاتوژن/ 138

4-2-1- نشانه ‎های بالینی و کالبدگشایی/ 138

4-2-2- پاسخ‎ های ایمنی میزبان /138

4-2-3- ظرفیت ناقل/ 139

4-3- پویایی جمعیت درمانیسوس گالینه /139

4-4- روش‎های کنونی تشخیص درمانیسوس گالینه/140

4-5- روش‎های کنونی کنترل درمانیسوس گالینه/ 140

4-5-1- داروهای ضدجرب و کنه /140

4-5-2- غبارهای خشک کننده/ 141

4-5-3- گزینه های جایگزین برای کنترل جرب قرمز طیور/ 141

5- نتیجه گیری/ 142

6- منابع /142

بخش دوم: پیش‎گیری از بیماری‎ها در طیور/ 163

فصل چهارم:  بهبود امنیت زیستی در گله های طیور/ 165

1- مقدمه /165

2- کاهش منابع آلودگی: نظافت و ضد‎عفونی سالن های طیور/ 166

3- کاهش منابع آلودگی: تجهیزات و وسایل نقلیه/ 169

4- کاهش منابع آلودگی: بهداشت آب و دان/ 170

4-1- بهداشت آب /170

4-2- بهداشت و توزیع دان /170

5- کاهش منابع آلودگی /171

حشرات، جرب‎ها و آفات جونده، پرندگان وحشی و حیوانات خانگی /171

6- کاهش منابع آلودگی: کود، بستر و پرندگان مرده/ 176

6-1- مدیریت کود و بستر /176

6-2- معدوم‎سازی پرندگان مرده /176

6-3- سوزاندن/ 177

6-4- کمپوست سازی/ 178

7- جداسازی پرندگان سالم از منابع آلودگی: منطقه بندی جایگاه های تولید/ 181

7-1- حفظ یکپارچگی منطقه با دسترسی کنترل شده/ 181

7-2- حفاظت از منطقه با دسترسی محدود/ 182

7-3- رختکن یا اتاق ورودی: مدیریت ورودی‎های سالن/ 182

7-4- حوضچه ضد‎‎عفونی کفش/ 185

7-5- دوره استراحت یا توقف/ 188

8- جداسازی پرندگان سالم از منابع آلودگی: جوجه کشی/ 189

8-1-  کارکنان /190

8-2- جریان کار در جوجه ‎کشی/ 190

8-3- توزیع تخم ‎مرغ /191

8-4- ضدعفونی تخم مرغ/ 191

8-5- ضدعفونی تجهیزات و ساختمان/ 192

8-6- سترها/ 192

8-7- هچرها /193

8-8- تجهیزات پردازش پرندگان/ 193

8-9- تهویه /193

8-10- نظارت/ 194

9- جداسازی پرندگان سالم از منابع آلودگی: امنیت‎ زیستی منطقه ‎ای/ 194

10- رعایت تدابیر امنیت زیستی/ 196

10-1- موانع رعایت تدابیر امنیت زیستی /199

10-2- شیوه ‎‎های مداخله /200

10-3- ایجاد انگیزه در کارکنان مزرعه/ 200

10-4- برنامه آموزشی /201

10-5- بازرسی/ 202

11- اقتصاد امنیت زیستی/ 202

12- نتیجه گیری و پژوهش‎ها در آینده /204

13- جستجوی اطلاعات بیشتر/ 204

مراکز تحقیقاتی مهم برای همکاری/ 205

14- منابع /205

فصل پنجم: راهکارهای تغذیه‎ای برای تقویت دستگاه ایمنی طیو/ 221

1- مقدمه/ 221

2-کاروتنوئیدها/ 222

3- ویتامین (E )/228

4- سلنیوم/ 234

5- روی/ 241

6-آرژینین/ 247

7- تروئونین/251

8- عوامل مغذی مکمل/ 255

8-1- تغذیه گله مادر و تغذیه جنینی برای سلامت جوجه/ 255

8-2- سایر ویتامین‎ها /256

8-3- سایر مواد معدنی/‎ 257

8-4- چربی‎ها و روغن‎ها/ 259

8-5- گندم و چاودار/ 260

8-6- پودر حشرات /261

8-7- پودر جلبک /261

8-8- دانه های روغنی فرآوری‎شده تخمیری و آنزیمی/ 262

9- نتیجه گیری/ 263

10- جستجوی اطلاعات بیشتر/ 263

11- منابع /264

فصل ششم: پیشرفت‎های تولید واکسن‎ در محافظت طیور در برابر بیماری‎ه/ا 279

1- مقدمه /279

2- انواع واکسن‎های طیور /280

2-1- واکسن‎های غیرفعال /280

2-2- واکسن‎های زنده /280

2-3- واکسن‎های نوترکیب /281

3- حاملین ویروسی استفاده شده در واکسن ‎های نوترکیب/ 282

3-1- هرپس ویروس‎ها/ 284

3-۱-1- هرپس ویروس بوقلمون/ 284

3-۱-2- ویروس بیماری مارک سروتیپ 1 و 2 /285

3-1-3- ویروس لارنگوتراکئیت عفونی /286

3-2- ویروس‎های آبله پرندگان /286

3-3- آدنوویروس /287

3-4- ویروس بیماری نیوکاسل/ 287

4- روش‎های تولید واکسن‎های نوترکیب /288

4-1- نوترکیبی همولوگ و نشانگر ناجی /289

4-2- نوترکیبی کلون‎های همپوشان کاسمید/فاسمید حاوی ژنوم‎های ویروسی/ 289

4-3- نوترکیبی کلون‎های کروموزوم مصنوعی باکتریایی ژنوم‎های ویروسی /290

4-4- ویرایش ژنی CRISPER-Cas9 به‎منظور توسعه واکسن‎های ویروسی نوترکیب /290

5- ویرایش ژنی حاملین هرپس‎ویروسی /290

5-1- تولید واکسن‎های حامل نوترکیب هرپس‎ویروس بوقلمون/ 292

5-۱-1- انتخاب جایگاه‎های الحاق /294

5-۱-2- ساخت پلاسمید بیان Cas9/gRNA و الگوی دهنده /294

5-۱-3- تولیدگزینه ‎های هرپس‎ویروس بوقلمون نوترکیب/ 295

5-2- خصوصیات واکسن ‎های حامل نوترکیب هرپس‎ویروس بوقلمون /296

6- روندهای پژوهش در آینده/ 296

7- جستجوی اطلاعات بیشتر/ 297

8- منابع /298

بخش سوم: ارتقاء سلامت در بخش‎های مختلف تولید طیور/ 313

فصل هفتم: سلامت جوجه در دوره جوجه کشی/ 315

1- مقدمه/ 315

2- رویدادهای دوره جوجه کشی/ 316

۳- کیفیت جوجه یک‎روزه /318

۴- عوامل تاثیرگذار بر کیفیت جوجه و وضعیت سلامتی جوجه یک‎روزه /319

4-1- تأثیر گله مادر/ 319

4-۱-1- بیماری‎ها/ 320

4-۱-2- عوامل تغذیه‎ای/ 321

4-۱-3- مسمومیت شیمیایی /322

۴-۱-۴- مسمومیت بیولوژیکی/ 322

4-2- کیفیت تخم مرغ/ 323

4-۲-1- سالن تخم‎گذاری/ 323

4-۲-2- شستشوی تخم مرغ/‎ 324

4-۲-3- ضدعفونی تخم مرغ/ 325

۴-۲-۴- وضعیت تخم مرغ /326

4-۲-5- ذخیره تخم مرغ/ 326

۵- عوامل خطر بیولوژیکی در طول دوره جوجه کشی/ 327

5-1- چالش‎های باکتریایی/ 327

5-۱-1- التهاب ناف /327

5-۱-2- تخم مرغ های انفجاری/ 329

5-۱-3- جوجه ‎کشی در سالن /329

5-۱-4- مشکلات پا /330

۵-۱- ۵- باکتری‎های دخیل /331

۵-۱- ۵- 1- اشریشیا کولی/ 331

۵-۱- ۵- 2- کنترل سالمونلا /331

۵-۱- ۵- 3- استرپتوکوکوس و انتروکوکوس /332

5-2- چالش‎های قارچی/ 332

۶- عوامل خطر فیزیکی در طول دوره جوجه کشی/ 332

6-1- درجه حرارت/ 333

6-2- چرخاندن تخم مرغ‎ها/ 335

6-3- شرایط گازها /336

6-۳-1- دی‎اکسیدکربن/ 337

6-۳-2- اکسیژن/ 338

6-۳-3- رطوبت نسبی/ 339

6-4- دوره درآمدن جوجه از تخم مرغ (هچ) /340

۷- پردازش، ذخیره و انتقال جوجه یک‎روزه/342

۸- نتیجه ‎گیری /343

۹- جستجوی اطلاعات بیشتر /343

۱۰- منابع /344

فصل هشتم: ارتقا سلامت در گله گوشتی /355

1- مقدمه/ 355

2- چالش‎های مهم بیماری‎های عفونی در گله ‎های گوشتی دنیا /357

2-1- ایالات متحده امریکا /359

2-2- چین/361

2-3- برزیل /365

2-4- اتحادیه اروپا /367

2-5- سایر کشورها/ 371

3- روش‎های بهینه کنترل بیماری‎های عفونی در حال و آینده /372

3-1- روش‎های عمومی بهینه‎سازی گله گوشتی /373

3-1-1- راهکار چندعاملی/ 373

3-1-2- سالن پرورش گوشتی/ 375

3-1-3- آب و دان/376

3-1-4- اطلاعات و داده‎ها برای تصمیم ‎سازها/ 377

3-2- کوکسیدیوز /379

3-3- آنتریت نکروتیک/ 382

3-4- تلفات اولیه و مرتبط با کیفیت جوجه ها/384

3-5- برونشیت عفونی/ 385

3-6- عفونت اشریشیا کولی /387

4- نتیجه گیری 390

5- جستجوی اطلاعات بیشتر/ 391

6- منابع 39/1

فصل نهم: ارتقا سلامت در گله تخم گذار /407

1- مقدمه /407

2- بیماری‎های اصلی مشکل زا در پولت‎ها 408

2-1- بیماری‎های انتقال یافته به صورت عمودی در جوجه های تخم‎گذار/ 408

2-2- بیماری‎های ویروسی پولت‎ها /411

2-2-1- عفونت‎های آدنوویروسی پرندگان/ 411

2-2-2- ویروس آنسفالومیلیت پرندگان /412

2-2-3- آنفلوانزای پرندگان/ 413

2-2-4- ویروس برونشیت عفونی/ 414

2-2-5- لارنگوترکئیت عفونی/ 416

2-2-6- ویروس آبله ماکیان /419

2-2-7- ویروس بیماری نیوکاسل و متاپنوموویروس پرندگان /421

2-2-8- ویروس بیماری بورس عفونی/423

2-2-9- ویروس‎های تومورزا (ویروس بیماری مارک، لوکوز پرندگان و رتیکولواندوتلیوز) /425

2-3- بیماری‎های باکتریایی پولت‎ها/ 429

2-3-1- بیماری‎های اولیه باکتریایی پولت‎ها /430

2-3-1-1- بیماری‎های کلوستریدیایی (بوتولیسم، آنتریت نکروتیک و آنتریت اولسراتیو)/430

2-3-1-2- مایکوپلاسموز (مایکوپلاسما گالی‎سپتیکوم و مایکوپلاسما سینوویه)/433

2-3-1-3- بیماری پلوروم و تیفوئید مرغان /437

2-3-2- بیماری‎های باکتریایی فرصت طلب در پولت‎ه/439

2-3-2-1- اشریشیا کولی، استافیلوکوکوس، انتروکوکوس، سودوموناس و سالمونلا پاراتیفوئید/ 439

3- بیماری‎های اصلی مشکل‎زا در مرغان تخم‎گذار/‎ 442

3-1- بیماری‎های ویروسی در تخم ‎گذارها/ 442

3-1-1- عفونت‎های آدنوویروسی پرندگان /442

3-1-2- ویروس آنسفالومیلیت پرندگان /443

3-1-3- ویروس آنفلوانزای پرندگان /444

3-1-4- ویروس برونشیت عفونی /444

3-1-5- لارنگوتراکئیت عفونی/ 444

3-1-6- ویروس آبله مرغان /445

3-1-7- بیماری نیوکاسل و متاپنوموویروس پرندگان /445

3-1-8- بیماری بورس عفونی/ 446

3-1-9- ویروس‎های تومورزا (بیماری مارک، لوکوز پرندگان و ویروس رتیکولواندوتلیوز) /446

3-2- بیماری‎های باکتریایی در تخم‎گذارها/ 448

3-2-1- کلامیدیوز پرندگان/ 448

3-2-2- کمپیلوباکتریوز/بیماری کبد خالدار /449

3-2-3- اریزیپلاس/ 451

3-2-4- وبای مرغان /452

3-2-5- کوریزای عفونی /454

3-2-6- بیماری‎های کلوستریدیایی (نکروز کانونی دوازدهه) /455

3-3- بیماری‎های باکتریایی فرصت‎طلب و در حال گسترش در تخم‎ گذارها /456

4- سایر مشکلات تخم گذارها و پولت‎ها /457

4-1- عفونت‎های قارچی/ 457

4-2- تغذیه /460

4-3- انگل‎ها /461

4-4- انگل‎های خارجی در تخم‎گذارها /462

4-4-1- جرب‎های شمالی ماکیان /462

4-4-2- جرب‎های قرمز/ 462

4-4-3- شپشش ها /463

4-4-4- مگس‎ها/ 463

4-4-5- ساس تخت‎خواب 464

4-5- انگل‎های داخلی در تخم‎گذارها /464

4-5-1- کوکسیدیوز /464

4-5-2- کرم‎های گرد (آسکاریدیا گالی، کاپیلاریا، هتراکیس گالیناروم) /466

4-5-3- هیستومونیاز /467

4-5-4- کرم‎های نواری /468

5- شیوه ‎های نظارت و پایش مرغان تخم‎گذار برای اطمینان از سلامت پرنده/ 468

6- جستجوی اطلاعات بیشتر 470

7- منابع 470

فصل دهم: ارتقا سلامت در گله های مادر گوشتی 487

1- مقدمه/ 487

2- بیماری‎های دوره پرورش /488

2-1- تلفات اولیه جوجه ها /489

2-2- کوکسیدیوز /491

2-3- مشکلات پا /493

2-4- آبسه ستون فقرات (استئوآرتریت مهره‎ای) 49/5

2-5- نتیجه ‎گیری نهایی/ 495

3- بیماری‎های دوره تخم‎گذاری /496

3-1- سندرم پریتونیت اشریشیا ‎کولی /497

3-2- برونشیت عفونی /497

3-3- سایر عفونت‎های تنفسی در دوره تخم‎گذاری: لارنگوتراکئیت عفونی، پنوموویروس پرندگان، آوی‎باکتریوم پاراگالیناروم و پاستورلا مولتوسیدا /498

3-4- آبله مرغان/ 499

3-5- بیماری‎های نئوپلاستیک مانند بیماری مارک، لوکوز پرندگان و ویروس رتیکولو‎اندوتلیوز/ 500

3-6- آلودگی‎های کرمی/ 501

3-7- هیستومونیاز (بیماری سر‎سیاه) /502

3-8- پارگی تاندون /503

3-9- آمیلوئیدوز /504

4- بیماری‎های انتقال‎یافته از طریق عمودی/ 504

4-1- مایکوپلاسما گالی‎سپتیکوم /504

4-2- گونه‎های سالمونلا /505

4-3- کم‎خونی ﻋﻔﻮﻧﻲ ﺟﻮﺟﻪﻫﺎ/ 506

4-4- آنسفالومیلیت پرندگان/ 507

4-5- رئوویروس پرندگان (سویه هایی که سبب بروز تنوسینوویت و آرتریت ویروسی می‎شوند) /508

4-6- عفونت‎های آدنوویروس /509

5- برنامه واکسیناسیون گله ‎های مادر گوشتی /510

5-1- ایمنی مادری (آنتی‎بادی‎های مشتق شده از مادر) /511

6- اثرات مدیریت بر سلامت گله های مادر/515

6-1- سالن پرورش گله مادر /515

6-2- اثر سن گله مادر (اندازه تخم‎مرغ) بر نسل بعد/ 516

6-3- تخم مرغ ‎های روی بستر/ 517

6-4- محدودیت تغذیه ‎ای /518

6-5- برنامه های تغذیه/ 519

6-6- روش تغذیه/ 520

7- اثرات تغذیه‎ بر سلامت گله مادر/ 521

7-1- رقیق ‎سازی جیره/‎ 521

7-2- پروتئین خام / اسیدهای آمینه /522

7-3- ویتامین‎ها و مواد معدنی کمیاب/ 523

7-3-1- ویتامین‎ها/ 524

7-3-2- مواد معدنی کمیاب/ 525

8- روندهای پژوهش در آینده/ 526

9- جستجوی اطلاعات بیشتر/ 527

10- منابع /528

واژه یاب /540

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
كشاورزي و منابع طبیعی علوم دامی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2025 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved